Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Render
Render Neerhoeve
Render nieuwbouw
Luchtfoto
Voor de werken
Voor de werken

De Neerhoeve

Beschrijving

Dit project betreft de vierkantshoeve De Neerhoeve, gelegen in de Stedelijke Begraafplaats Schoonselhof aan de Moerelei in Wilrijk.

De opdracht betreft de restauratie van de Neerhoeve (met 1200 m² bruikbare oppervlakte), de afbraak van de bijgebouwen uit de jaren 60 en de nieuwbouw van een nieuwe schuur en luifel (700 m²).

De Neerhoeve zal gerestaureerd worden voor het onderbrengen van de stelplaats van de Groendienst en de kantoren van de Dienst Begraafplaatsen. Dat wordt hun uitvalsbasis. Er worden ook enkele publieke functies geïntegreerd, zoals een lokaal voor 'Grafzerkje', een vereniging die waardevolle grafmonumenten van de ondergang redt, een 'makelaarskantoor' voor het beheer van de concessies van de graven en een restauratieatelier van de sociale werkplaats patrimoniumzorg.

In de eerste fase wordt een aanbouw uit de jaren ’60 afgebroken, een nieuw erf aangelegd achter de tuinmuren en een schuur gebouwd naast de Neerhoeve, voor het stallen van de voertuigen van de Groendienst.  

In een tweede fase zal de Neerhoeve zelf gerestaureerd worden. Deze werken kunnen pas starten als de restauratiesubsidie beschikbaar is.

Status
in realisatie - publieke gebouwen - Wilrijk (2610)
Partners

Bedrijfseenheid Stadsbeheer

Architect

ONO architectuur

Architecten Beeck & Hermans

 

Adres

Moerelei

2610 Wilrijk

 

Projectkost

€ 5.260.400 incl. btw voor fase 1 en fase 2 (zonder rekening te houden met de te ontvangen restauratiepremie)