Start afbraak voormalige jeugdherberg in Mastvestpark

Begin september start de afbraak van de voormalige jeugdherberg in het Mastvestpark. Het verlaten en volledig versleten gebouw, zichtbaar vanop de Antwerpse Ring, maakt plaats voor extra groene ruimte in het park. We stelden hiervoor een aannemer aan die met de werken begint op 2 september. 

Het pand tussen de Eric Sasselaan en de Antwerpse Ring wordt op bevel van de burgemeester zo spoedig mogelijk afgebroken. In het verleden zorgde het leegstaande pand voor overlast.

Verloop van de werken 

Voor de veiligheid sluit de aannemer een ruime zone rond het gebouw af. Enkele speeltoestellen binnen die werfzone zullen daardoor tijdelijk niet bruikbaar zijn.

Na het inrichten van de werf verwijdert de aannemer de asbesthoudende materialen zoals cementleien en vensterdorpels op een veilige manier. Daarna vangt de effectieve sloop aan. De verschillende afvalfracties worden gesorteerd en afgevoerd. Tot slot zal de aannemer de grond aanvullen en de aanplantingen doen.

De werken zullen maximaal 4 maanden in beslag nemen. Nadien blijven de werfhekken wel nog 6 maanden staan, om het nieuwe gras en de aangeplante struiken de kans te geven om te groeien.

Voormalige jeugdherberg 

Het gebouw dat wordt afgebroken was meer dan 50 jaar lang de thuis van jeugdherberg ‘Op Sinjoorke’. Maar in het begin van dit millennium voldeed het pand niet meer aan de moderne normen. De Antwerpse jeugdherberg verhuisde naar een nieuw pand, aan het Bogaardplein in het centrum van de stad. Het gebouw aan de Eric Sasselaan werd nog korte tijd door een scholengemeenschap in gebruik genomen, maar kwam uiteindelijk leeg te staan. 

Werfverkeer 

Er wordt ongeveer 11.000 ton afvalmateriaal afgevoerd. Daarvoor wordt een tijdelijke toegangsweg naar het af te breken gebouw gecreëerd. Het werfverkeer zal via de vlotste route van en naar de Camille Huysmanslaan worden geleid, om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Gerelateerd