Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na werken
Voorgevel na de werken
Concept gevel
Voorgevel voor de werken
Achtergevel na de werken
Inkom
Inkomhal
Patio
Leefruimte
Slaapkamer
Slaapkamer
Badkamer
Traphal

Zandvlietstraat

Beschrijving

Het bestaande huis in de Zandvlietstraat werd door een zware brand beschadigd. Daarom werd ervoor gekozen om het te vervangen door een nieuwbouweengezinswoning.

BULK architecten ontwierp een uitermate compacte woning met 3 bouwlagen en een plat dak. Ondanks een smalle gevelbreedte en een beperkte bouwdiepte slagen de architecten erin de woning een groot gevoel van ruimtelijkheid mee te geven. Dat bereiken ze door een split level te introduceren en de trap in te zetten als schakel tussen de verschillende ruimtes. De ruimte die verloren gaat aan circulatie wordt zo tot een minimum beperkt. De zitruimte heeft een extra hoog plafond waardoor het licht maximaal de woning kan binnenvallen.

De woning heeft 2 slaapkamers op de bovenste verdieping en nog een extra ruimte die flexibel ingevuld kan worden als tweede zitruimte, bureau of zelfs een extra slaapkamer.

De woning is in 2011 verkocht.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2020)
Architect

BULK architecten

In samenwerking met
Adres

Zandvlietstraat 30
2020 Antwerpen