Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel De Wittestraat 1
Voorgevel De Wittestraat 1
De Wittestraat 1
De Wittestraat 1
De Wittestraat 1
De Wittestraat 1
De Wittestraat 1
De Wittestraat 1
De Wittestraat 1

Verkoop De Wittestraat 1

Beschrijving

Het voormalig politiekantoor op de hoek van de De Wittestraat met de Kemmelbergstraat kwam leeg te staan door de verhuis van de lokale politie naar het nieuw kantoor in de Statiestraat in Berchem.

Belangrijk was dat kandidaat-kopers bij de verkoop van het gebouw in de De Wittestraat  -naast een financieel bod van minimum 950.000,00 €- ook een totaalvisie van het pand zouden omschrijven, waarbij ze één of meerdere doelstellingen van het bestuursakkoord 2013-2018 zouden realiseren (bijvoorbeeld het creëren van een sociale mix, ecologisch en duurzaam wonen, de realisatie van een nieuwe woonvorm,...).

Er waren in totaal acht kandidaten. De jury koos voor Alta Build en B-architecten. Zij voorzien in een nieuw duurzaam, energetisch woon-collectief voor 26 wooneenheden met een maximale variatie aan woontypologieën, aangevuld met principes voor cohousing. Het gaat om stadswoningen, kangoeroewoningen, aangepaste appartementen voor zelfstandig wonen, duplexen voor starters en dakappartementen; dit alles rond een gemeenschappelijke tuin en een buurthuis. Ideaal voor  bewoners om er samen activiteiten te organiseren. Verder wordt nog in een aantal gemeenschappelijke ruimtes voorzien: een was- en droogruimte, een ondergrondse parkeergarage met oplaadpalen voor elektrische wagens en plaats voor autodelen en een fietsenberging.

 

Adres

De Wittestraat 1
2600 Berchem