Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken - Van Duyststraat 172
Concept voorgevel - Van Duyststraat 172
Straatbeeld voor de werken - Van Duyststraat 172
Voorgevel na de werken - Van Duyststraat 172
Inkomhal - Van Duyststraat 172
Leefruimte - Van Duyststraat 172
Leefruimte - Van Duyststraat 172
Keuken - Van Duyststraat 172
Trap - Van Duyststraat 172
Bureau - Van Duyststraat 172
Badkamer - Van Duyststraat 172
Slaapkamer - Van Duyststraat 172
Tuin - Van Duyststraat 172

Van Duyststraat

Beschrijving

In de Van Duyststraat in Deurne Noord lag nog 1 braakliggend perceel. Voor dat perceel met beperkte oppervlakte ontwierp De Gouden Liniaal Architecten een leuke en compacte eengezinswoning.

De architecten bedachten een aantal ingrepen om de ruimte optimaal te benutten: door de trap centraal te plaatsen, krijgt de woning een grote ruimtelijkheid, een dakraam en vide zorgen daarnaast voor voldoende daglicht in de middenzone van de woning.

De woning is functioneel ingericht met een zitruimte annex eetruimte aan de tuinzijde. De keuken bevindt zich enkele treden hoger aan de straatzijde, en ligt dus verhoogd tegenover het niveau van de straat. Op de bovenverdieping is er plaats voor 3 slaapkamers, een badkamer en een bureautje gekoppeld aan de trap.

In het straatbeeld sluit de gevel aan bij de omliggende bebouwing door het gebruik van materialen als rode baksteen en wit gelakt houten buitenschrijnwerk. Anderzijds springt de gevel in het oog door de intekening van de grote raamgehelen, waardoor de nieuwbouw een ankerpunt wordt in de buurt.

De woning is verkocht in 2014.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Deurne (2100)
Architect

De Gouden Liniaal Architecten

In samenwerking met
Adres

Van Duyststraat 172
2100 Deurne