Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Toekomstbeeld, Touwstraat 39
Toekomstbeeld, Touwstraat 39

Touwstraat

Beschrijving

AG VESPA doet al geruime tijd onderzoek naar mogelijkheden om wonen betaalbaarder te maken en onderzoekt daarbij ook alternatieve woonvormen. Het project in de Touwstraat 39 wordt daarom, samen met FELT architecture & design, uitgewerkt als een 'basiswoning' of een 'meegroeiwoning'.

Veel jonge koppels kiezen voor een renovatieproject omdat dat betaalbaarder is dan nieuwbouw. De werken zijn ook eenvoudiger te faseren én ze worden in hogere mate zelf uitgevoerd dan bij nieuwbouw. Die aspecten willen we toepassen op een nieuwbouwproject.

In eerste instantie wordt een compacte woning gerealiseerd, die volledig afgewerkt wordt. De 'uitbreidingsopties' worden meteen mee uitgedacht en vergund: een dakvolume en/of een achterbouw. Beide opties zorgen ervoor dat de woning kan meegroeien met haar bewoners, volgens de gezinssamenstelling en het budget. Bij het ontwerpen van de 'uitbreidingsopties' is er rekening mee gehouden dat de woning intelligent faseerbaar is: de uitbreidingswerken kunnen in overzichtelijke fases uitgevoerd worden, waardoor de woning permanent bewoonbaar blijft.

Het pand in de Touwstraat is een standaard eengezinswoning met een gevelbreedte van bijna 5 meter. Het ontwerp van FELT architecture & design heeft een zeer duidelijk plan met centrale circulatie waarbij elke verdieping dezelfde indeling krijgt. De eenvoud van het plan faciliteert een rationele prefab-bouwmethode. 

 

Status
in voorbereiding - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

FELT Design & Architecture

Adres

Touwstraat 39
2060 Antwerpen