Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Pilootproject Ter Hoogte
Pilootproject Ter Hoogte
Pilootproject Ter Hoogte
Pilootproject Ter Hoogte
Pilootproject Ter Hoogte
Pilootproject Ter Hoogte

Ter Hoogte

Beschrijving

Dit project is opgestart binnen het traject Pilootprojecten Wonen dat eind 2013 jaar door de Vlaams Bouwmeester werd uitgezet. Die pilootprojecten moeten model staan voor gewenste toekomstige ontwikkelingen in Vlaanderen.

AG VESPA stelde zich kandidaat met een site aan de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk, een site die exemplarisch is voor de 20ste-eeuwse stadsrand. Een ontwerpteam rond Office Kersten Geers David Van Severen werkte een masterplan uit voor een 150-tal woningen. Er werd onderzocht hoe men rustig, comfortabel en groen kan wonen in de onmiddellijke nabijheid van zware (verkeers)infrastructuur, doch zonder zich af te sluiten van de buurt.

Het resultaat is een vrijwel aaneengesloten bebouwing die een tweede perimeter vormt binnen het bestaande bouwblok. Die perimeter verdeelt de buitenruimte in 3 niveaus: publiek, collectief beheerd en privatief. Een deel van het projectvolume leent zich tot verder typologisch onderzoek naar gestapelde gezinswoningen. Een ander deel zal worden ingevuld met seniorenwoningen, om zo een interne verhuisbeweging in de wijk te activeren. 

Status
Stadsproject - in voorbereiding - Wilrijk (2610)
Architect

Office

3E-Project2

Verschaffel

Adres

Dokter Veeckmanslaan

2610 Wilrijk