Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Sint-Bernardsesteenweg 471
Sint-Bernardsesteenweg 471
inkomhal
Leefruimte gelijkvloers
Leefruimte gelijkvloers
Achtergevel en tuin
Traphal
Bureau
Leefruimte tweede verdieping
Leefruimte tweede verdieping
Leefruimte + keuken tweede verdieping
Dakterras
Sint-Bernardsesteenweg 471
Sint-Bernardsesteenweg 471
Render Sint-Bernardsesteenweg 471
Render Sint-Bernardsesteenweg 471
Sint-Bernardsesteenweg 471
Sint-Bernardsesteenweg 471
Sint-Bernardsesteenweg 471

Sint-Bernardsesteenweg

Beschrijving

Deze halfopen woning in Hoboken maakt deel uit van een reeks rijwoningen langs de Sint-Bernardsesteenweg die qua inplanting en architectuur gelijkaardig zijn. Het pand verkeerde in slechte staat. AG VESPA vroeg aan BUROBILL om na afbraak voor dit perceel een woning met zorgfunctie te ontwerpen.

Om de contouren van de reeks rijwoningen te vervolledigen en af te sluiten, gaf BUROBILL een X-vorm aan het dak van het nieuwe pand. Door de vorm van het bestaande zadeldak langs voor- en achterzijde op te tillen, werd de nuttige ruimte op de tweede verdieping aanzienlijk vergroot. Op dat niveau bevindt zich dan ook de leefruimte en de keuken van de woning, voorzien van een dakterras. Het slaapgedeelte van de woning is op de eerste verdieping ondergebracht. De zorgfunctie bevindt zich op het gelijkvloers. Deze wooneenheid is toegankelijk voor zorgbehoevenden of rolstoelgebruikers en voorzien van een afzonderlijke keuken en aangepast sanitair.

Beide wooneenheden hebben een gemeenschappelijke inkomhal, maar zijn ook rechtstreeks van op de straat toegankelijk. Ze hebben ook beiden toegang tot de achtertuin.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Hoboken (2660)
Architect

BUROBILL

In samenwerking met
Adres

Sint-Bernardsesteenweg 471
2660 Hoboken