Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Toekomstbeeld voorgevel, Selderstraat 46-48
Toekomstbeeld voorgevel, Selderstraat 46-48

Selderstraat

Beschrijving

AG VESPA kocht in de Selderstraat twee woningen aan. De indeling van de gebouwen biedt weinig mogelijkheden. Bovendien zijn de panden na een brand in slechte staat. Daarom kiezen we ervoor om de bestaande panden af te breken en te vervangen door nieuwbouw. Op de beperkte percelen worden twee compacte ‘minimumwoningen’ gebouwd die bedoeld zijn als starterswoningen.

Made architecten realiseert 2 nieuwe woningen. Het plan van de woningen is compact: de breedte is 3,09 meter en de diepte is 7,20 meter. Dat heeft tot gevolg dat, met uitzondering van het gelijkvloers, alle functies aan de gevel liggen en natuurlijk licht en lucht krijgen. Het ontwerp is open, eenvoudig en flexibel. De niveaus worden zo open mogelijk opgevat, waarbij enkel de badkamer afgesloten kan worden achter een deur en een wand. De ramen zijn zo getekend dat het licht gedurende de dag doorheen de woning valt. Gezien de beperkte breedte wordt ervoor gezorgd dat de woningen ook een keer anders georiënteerd zijn om de belevingswaarde te vergroten. Zo plooit de rechtse woning op het gelijkvloers om het perceel van de linkse woning en krijgt de linkse woning een terras op het rechtse perceel. De rechtse woning heeft een tuin op het gelijkvloers.

De woningen worden helemaal afgewerkt inclusief vloeren, wanden, vast meubilair zoals keuken en meubelelementen voor bergruimtes en technische ruimtes.

 

 

Status
in voorbereiding - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

Made architecten

Adres

Selderstraat 46-48
2060 Antwerpen