Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Toekomstbeeld voorgevel, Pothoekstraat 1
Huidige toestend Pothoekstraat 1

Pothoekstraat

Beschrijving

AG VESPA kocht in het kader van het grond- en pandenbeleid een oud handelspand op de hoek van de Pothoekstraat en de Lange Van Bloerstraat. Het pand verkeert in slechte staat en wordt afgebroken.

Vermeiren - De Coster architecten ontwierpen een ruime woning, die op een gepaste manier aansluit bij de bebouwing in de  straten en de hoek duidelijk markeert. De specifieke vorm van het perceel resulteert in een ontwerp met 3  delen. In het centrale deel bevinden zich de  inkomhal met fietsenberging, het sanitair, bergingen en trappen. Rechts en links van het centrale deel bevinden zich de slaapkamers, de keuken, leefruimtes en het dakterras.

De verdiepingen verschillen in hoogte waardoor  ze mooi aansluiten bij de hoogtes van de van de aangrenzende huizen. De wisselende hoogtes op de verdiepingen zorgen voor een groot gevoel van ruimtelijkheid in de woning. De gevel bestaat uit een  gele gevelsteen en wit aluminium buitenschrijnwerk.

Status
in voorbereiding - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

Vermeiren - De Coster architecten 

Adres

Pothoekstraat 1,
2060 Antwerpen