Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken
Inkomhal - Oudemansstraat 29
Inkomhal - Oudemansstraat 29
Slaapkamer - Oudemansstraat 29
Leefruimte - Oudemansstraat 29
Terras - Oudemansstraat 29
Achtergevel - Oudemansstraat 29
Concept achtergevel
Concept voorgevel

Oudemansstraat

Beschrijving

De Oudemansstraat maakte vroeger deel uit van de prostitutiewijk. De inkrimping van het prostitutiegebied tot een gedoogzone van 3 straten creƫerde heel wat leegstand in de Oudemansstraat. Om de omschakeling van prostitutiestraat naar woonstraat te stimuleren, kocht AG VESPA een aantal panden op de hoek met de Keistraat.

In een eerste fase werd een nieuwbouwproject gerealiseerd op de hoek van de Oudemansstraat 31-33 en Keistraat 1-3. Als uitbreiding op dat project werd ook het naastgelegen bouwvallige pand Oudemansstraat 29 afgebroken en vervangen door een nieuwbouwwoning.

Die compacte eengezinswoning werd ontworpen door Mys&Bomans Architectuurkantoor, dat ook het hoekproject voor zijn rekening nam. Qua vormentaal vindt de woning aansluiting bij het naastliggende project, al blijft de woning duidelijk een entiteit op zich.

De woning telt 4 bouwlagen (leefruimtes en 3 slaapkamers) en een atelierruimte die voor de helft onder het straatniveau gelegen is. Achteraan heeft de woning een verhoogd koertje, dat aansluit op het binnengebied van het hoekproject.

De woning is verkocht in 2010.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2000)
Architect

Mys&Bomans Architectuurkantoor

In samenwerking met
Adres

Oudemansstraat 29
2000 Antwerpen

Bijlagen