Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel - Ooievaarstraat 16-18
Tuin gelijkvloers appartement - Ooievaarstraat 16/001
Leefruimte - Ooievaarstraat 16/001
Badkamer - Ooievaarstraat 16/101
Leefruimte - Ooievaarstraat 16/201
Terras - Ooievaarstraat 16/301
Achtergevel appartementen - Ooievaarstraat 16-18
Voorgevel Lindeboomstraat 25-29
Gemeenschappelijke patio passiefwoningen Lindeboomstraat 25-29
Keuken en eetruimte - Lindeboomstraat
Badkamer - Lindeboomstraat
Slaapkamer - Lindeboomstraat
Achtergevel en tuin - Lindeboomstraat
Ondergrondse parkeergarage  - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29
Voorgevel Ooivaarstraat 16-18
Voorgevel Lindeboomstraat voor de werken
Werffase - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29 2060 Antwerpen
Werffase - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29 2060 Antwerpen
Werffase - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29
Werffase - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29
Werffase - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29

Ooievaarstraat - Lindeboomstraat

Beschrijving

AG VESPA kocht een leegstaand en verwaarloosd gebouwencomplex, dat bestaat uit 2 appartementsgebouwen in de Ooievaarstraat met onderaan een bedrijfsruimte en een achterliggend magazijn in het binnengebied, dat grenst aan de Lindeboomstraat. Voorheen was daar een supermarkt en nadien een bouwbedrijf in gevestigd. Het perceel was volledig volgebouwd.

Het nieuwe project voorziet in de sloop van het magazijn en de ontwikkeling van 7 wooneenheden. In het bestaande appartementsgebouw worden 4 appartementen ondergebracht. Elke bouwlaag bevat 1 appartement. Een lift wordt in het gebouw geïntegreerd om vlotte toegang te verschaffen tot de verschillende appartementen en tot de kelder. Elk appartement krijgt een buitenruimte: een tuin (gelijkvloers appartement) of een terras (bovenliggende appartementen).

Op de plaats van het magazijn komen 3 passiefwoningen en een ondergrondse parkeergarage. De passiefwoningen zijn bereikbaar via een gemeenschappelijke voortuin die grenst aan de Lindeboomstraat. Elke woning heeft tevens een privétuin achteraan. De toegang tot de ondergrondse parkeergarage gebeurt via een nieuwe doorrit in het bestaande pand in de Ooievaarstraat. De gevels worden uitgevoerd in baksteen met licht gekleurde tint, het buitenschrijnwerk in zwart aluminium. Het ontwerp voorziet een moderne architecturale vormgeving met een sober volumespel dat zich inpast in de omgeving.

De appartementen en woningen zijn verkocht in 2015.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

met zicht op zee architecten & ontwerpers

In samenwerking met
Adres

Ooievaarstraat 16-18 en Lindeboomstraat 25-29
2060 Antwerpen