Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

voorgevel na de werken
gevel
keuken
leefruimte
leefruimte
leefruimte
werf
werf
werf
dakterras
leefruimte
zitruimte
traphal
Noorderlicht
traphal
achtergevel na de werken
dakterras

Noorderlicht

Beschrijving

Op de site van de voormalige Lampencentrale in de Lange Beeldekensstraat bouwde AG VESPA een project dat enerzijds bestaat uit de renovatie van 3 appartementen en een handelsruimte, en anderzijds uit de nieuwbouw van 3 woningen.

Mys&Bomans Architectuurkantoor tekende een strak ontwerp uit met 2 bouwvolumes tussen de Neefsteeg en de Tiengebodensteeg. Ze plantten de bouwvolumes zorgvuldig in het bouwblok in, en probeerden een zo open mogelijke buitenruimte te behouden. Tegelijkertijd werd een nieuwe en bredere doorgang gecreëerd naar de Tiengebodensteeg.

In het handelsgelijkvloers is een woonkantoor van de stad Antwerpen gevestigd. De 3 bovenliggende appartementen zijn gerenoveerd en hebben elk een eigen balkon en/of terras. In het tweede bouwvolume zijn 3 woningen ondergebracht. Ze zijn opgebouwd uit split levels, die zorgen voor speelse en aangename binnenruimtes. Elke woning heeft een tuintje achteraan en een terras op de bovenste verdieping.

Het project kreeg de naam Noorderlicht als verwijzing naar de wijk Antwerpen Noord en de voormalige Lampencentrale.

De woningen en appartementen zijn verkocht in 2011 en 2012.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

Mys&Bomans Architectuurkantoor

In samenwerking met
Adres

Lange Beeldekensstraat 211 - 219
2060 Antwerpen