Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Ontwerp Mellaertsstraat 5-9 © Haerynck Vanmeirhaeghe architecten
Ontwerp Mellaertsstraat 5-9 © Haerynck Vanmeirhaeghe architecten
Situatie voor de werken
Situatie voor de werken
Situatie voor de werken
Situatie voor de werken

Mellaertsstraat 5-9

Beschrijving

Op het leegstaande perceel in de Mellaertsstraat in Borger­hout, vlak bij het Moorkensplein, zal AG VESPA een woonproject en ondergrondse buurtparking en –fietsenstalling realiseren. Op deze site was van 1950 tot 1995 wasserij en droogkuis Bodix gevestigd.

Het woonproject omvat 4 nieuwbouwwoningen met een groot gemeenschappelijk dakterras en tuin. Het project kadert binnen het stedelijk grond- en pandenbeleid, waarbij AG VESPA leegstaande en verkrotte panden in Antwerpen aanpakt en als kwaliteitsvolle en duurzame woningen terug op de markt brengt.

Voor de buurtparking treedt AG VESPA op als gedelegeerd bouwheer. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen wordt toekomstige eigenaar en exploitant van de buurtparking. De buurtparking kadert binnen het stadsontwikkelingsproject Moorkensplein en omgeving. De heraanleg van het plein voorziet minder bovengrondse parkeerplaatsen, en die worden nu gecompenseerd via de buurtparking.

De ondergrondse parking met 40 autostaanplaatsen en fietsenstalling zal toegankelijk zijn via een autolift.

Voor het totaalproject zijn Haerynck Vanmeirhaeghe architecten uit Gent aangesteld na een wedstrijdprocedure. De aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning is intussen ingediend.

Vlabotex voerde bodemonderzoeken uit in het kader van bodemsanering. De bodemvervuiling is het gevolg van de voormalige droogkuisactiviteiten op de site. Momenteel is men bezig met de opmaak van het bodemsaneringsproject. Ondertussen zijn er metingen op het terrein in functie van de grondwaterstand.

De start van de werken is voorzien begin 2018.

Status
in voorbereiding - woonprojecten
Partners

Mobiliteit en Parkeren Antwerpen (voor de ondergrondse buurtparking)

Architect

Haerynck Vanmeirhaeghe architecten

In samenwerking met
Adres

Mellaertsstraat 5-9

2140 Borgerhout

Projectkost

3.442.500 euro excl. btw
Woningen: 1.893.000 euro excl. btw
Mobiliteit en Parkeren Antwerpen: 1.549.500 euro excl.btw