Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

MAS
MAS
MAS
MAS
MAS werffase
MAS werffase
MAS werffase
MAS werffase
MAS werffase

MAS | Museum Aan de Stroom

Beschrijving

AG VESPA bouwde in opdracht van de stad Antwerpen het MAS | Museum aan de Stroom. Neutelings Riedijk Architects realiseerde het ontwerp van dit nieuwe landmark van Antwerpen. Middenin de oude havendokken zette het bureau een toren van 60 meter hoog: een hedendaags stapelhuis met zicht over de 4 windstreken. Daarmee werd de ultieme zet gegeven in de stadsvernieuwing van de stadswijk ‘t Eilandje in Antwerpen.

Het Museum Aan de Stroom zal de collecties herbergen van het Scheepvaartmuseum, het Etnografisch Museum, Volkskundemuseum en Vleeshuis. Daarbij wordt de geschiedenis van Antwerpen verteld, en haar banden met de buitenwereld.

Op de site komt ook een hedendaagse mozaïek naar het ontwerp van Luc Tuymans, die de museumbeleving op de site versterkt. Ook de aparte tentoonstellingsruimtes van de Haven van Antwerpen en Umicore, een museumshop en café en restaurant in het MAS dragen bij tot de beleving van het museum.

AG VESPA leverde het gebouw in 2010 op. Na het voltooien van de inrichtingswerken heeft het museum zijn deuren geopend in mei 2011.

Voor informatie over de concessie, klik hier.

Status
gerealiseerd - publieke gebouwen
Partners

Stad Antwerpen, Cultuur en Sport

Architect

Neutelings Riedijk Architects

In samenwerking met
Adres

Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Projectkost

€ 38.000.000