Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken
Voorgevel na de werken
Voorgevel na de werken
Leefruimte
Terras
Leefruimte
Badkamer
Slaapkamer
Handelsgelijkvloers
Voorgevel presentatie - Lange Van Ruusbroecstraat 29
Straatbeeld voor de werken - Lange Van Ruusbroecstraat 29

Lange Van Ruusbroecstraat

Beschrijving

Op de hoek van de Lange van Ruusbroecstraat en de Rolwagenstraat stond een half afgebroken hoekpand. Ondanks de op het eerste zicht minder ongunstige ligging, heeft de Rolwagenstraat toch te lijden onder leegstand en verwaarlozing, en trok het pand sluikstort en graffiti aan. AG VESPA heeft veel ervaring met het bouwen van hoekpanden op kleine percelen, en heeft een waardevol project gerealiseerd.

Architecten Wim Voorspoels en Greg Geertsen kregen de opdracht om een nieuwbouw te ontwerpen, bestaande uit een gelijkvloerse entiteit en een woning op de bovengelegen verdiepingen.

De gelijkvloerse ruimte werd ingevuld als handelsruimte (kantoor, praktijkruimte of een commerciële functie), maar kan ook als een klein appartement functioneren.

De bovengelegen ruime eengezinswoning heeft haar eigen toegang op het gelijkvloers, met voldoende ruimte voor fietsen. Via een ingenieus systeem van trappen worden de bovenliggende leefruimtes met elkaar verbonden. Op de eerste verdieping sluit de eetruimte aan op een groot dakterras. De woning heeft 3 slaapkamers.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2018)
Architect

Wim Voorspoels en Greg Geertsen

In samenwerking met
Adres

Lange Van Ruusbroecstraat 29
2018 Antwerpen