Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Toekomstbeeld voorgevel Lange Kongostraat 13 © Radar Architecten
Toekomstbeeld achtergevel Lange Kongostraat 13 © Radar Architecten
Axonometrie Lange Kongostraat 13 © Radar Architecten
Voorgevel Lange Kongostraat 13 voor de werken

Lange Kongostraat 13

Beschrijving

AG VESPA bouwt in de Lange Kongostraat 13 een meegroeiwoning. De huidige woning is in slechte staat en moet worden afgebroken. Met zijn diepe tuin van meer dan 100 m², leent het perceel zich goed voor een nieuwbouw eengezinswoning. Maar een ruime nieuwbouwwoning met tuin in de binnenstad wordt al snel onbetaalbaar voor een groot deel van de gezinnen.

Veel jonge koppels kiezen voor een renovatieproject omdat de betaalbaarheid daarvan door minstens twee aspecten groter is dan die van nieuwbouw: de werken zijn eenvoudiger te faseren én worden in hogere mate zelf uitgevoerd dan bij nieuwbouw. Die twee aspecten willen we toepassen op het nieuwbouwproject in de Lange Kongostraat.

Om de woning in de Lange Kongostraat betaalbaar te houden, wil AG VESPA ze initieel zo compact en eenvoudig mogelijk houden. De compacte woning wordt bedacht op maat van jonge starters: een beperkte leefruimte, één slaapkamer, een eenvoudige afwerking, … Maar van bij het begin denken we na over uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Die 'opties' moeten ervoor zorgen dat de woning kan meegroeien met haar bewoners, qua schaal maar ook qua afwerkingsniveau. De uitbreidingswerken worden meteen vergund en kunnen in overzichtelijke fases worden uitgevoerd. Zo moet de bescheiden starterswoning op termijn kunnen uitgroeien tot een kwalitatief afgewerkte gezinswoning. Het ontwerp is van Radar architecten.

De werken zijn in december 2017 gestart. Het einde van de werken is voorzien na de zomer van 2018.

Status
in realisatie - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

Radar architecten

 

In samenwerking met
Adres

Lange Kongostraat 13
2060 Antwerpen 

Projectkost

€ 380.000