Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken - Lange Beeldekensstraat 6
Concept achtergevel - Lange Beeldekensstraat 6
Achtergevel na de werken - Lange Beeldekensstraat 6
Voorgevel voor de werken - Lange Beeldekensstraat 6
Werf - Lange Beeldekensstraat 6
Werf - Lange Beeldekensstraat 6
Voorgevel na de werken - Lange Beeldekensstraat 6
Gang - Lange Beeldekensstraat 6
Leefruimte - Lange Beeldekensstraat 6
Leefruimte - Lange Beeldekensstraat 6
Vide - Lange Beeldekensstraat 6
Gelijkvloers - Lange Beeldekensstraat 6
Slaapkamer - Lange Beeldekensstraat 6
Traphal - Lange Beeldekensstraat 6
Slaapkamer - Lange Beeldekensstraat 6
Slaapkamer - Lange Beeldekensstraat 6
Badkamer - Lange Beeldekensstraat 6

Lange Beeldekensstraat

Beschrijving

In de Lange Beeldekensstraat stond een burgerwoning met een mooie neoclassicistische voorgevel. Het pand was echter volledig verwaarloosd. AG VESPA gaf het een nieuw leven.

HASA-architecten tekende het ontwerp van de nieuwe woning uit. Het ontwerp voorzag een renovatie van het hoofdvolume: de ruimtes werden ingericht met respect voor de bestaande structurele indeling en de nog aanwezige authentieke elementen. De achterbouw werd afgebroken en vervangen door een nieuw volume met grote glaspartijen. Dat volume werd zodanig ontworpen dat het licht tot diep in de woning doordringt en er ruimte overbleef voor een patio. De achtergevel kreeg een afwerking met donkergrijs plaatmateriaal.

AG VESPA kocht de afgelopen jaren een aantal verwaarloosde panden aan op en rond het De Coninckplein met de bedoeling die te renoveren of te vervangen door nieuwbouw. De aankopen kaderen in de totaalvisie van de stad Antwerpen om in de omgeving een frisse wind te laten waaien.

De woning is in 2010 verkocht.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

HASA-architecten

In samenwerking met
Adres

Lange Beeldekensstraat 6
2060 Antwerpen