Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel
Voorgevel
Keuken + eetkamer
Achtergevel met stadstuin
Keuken
Inkom met ruimte fietsen
Leefruimte + bureau
Leefruimte + bureau
Slaapkamer
Slaapkamer
Voorgevel voor de werken

Korte Lobroekstraat

Beschrijving

Het project in de Korte Lobroekstraat betreft een verbouwing van een eengezinswoning.

De woning is teruggebracht tot haar essentie door de achterliggende gebouwen af te breken tot op de diepte van de oorspronkelijke achtergevel. Daardoor komt ruimte voor een kleine stadstuin vrij. Op het gelijkvloers bevinden zich de keuken en de eetruimte met directe verbinding naar de tuin. Op de eerste verdieping werd de zit/leefruimte in verbinding met een bureauruimte ingericht. Indien gewenst, kan de achterste ruimte zonder grote ingrepen als extra (slaap)kamer gebruikt worden. Op de tweede verdieping is een ruime slaapkamer, een badkamer en apart toilet voorzien. Het dak van de zolder werd volledig vernieuwd en voorzien van 2 dakkapellen, wat de inrichting van 2 slaapkamers en een berging mogelijk maakt.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

Dierendonckblancke architecten

In samenwerking met
Adres

Korte Lobroekstraat 10

2060 Antwerpen