Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken - Kerkstraat 195
Straatbeeld voor de werken - Kerkstraat 195
Concept voorgevel  - Kerkstraat 195
Achtergevel na de werken - Kerkstraat 195
Voorgevel na de werken - Kerkstraat 195
Inkom met fietsenberging - Kerkstraat 195
Eetkamer - Kerkstraat 195
Eetkamer - Kerkstraat 195
Trap - Kerkstraat 195
Keuken - Kerkstraat 195
Slaapkamer - Kerkstraat 195
Badkamer - Kerkstraat 195
Dakterras - Kerkstraat 195

Kerkstraat

Beschrijving

In de Kerkstraat in Antwerpen Noord lag een smal en hoog ingesloten perceel. POOT ROEGIERS architecten ontwierp er een functionele en ruimtelijk erg kwalitatieve woning met stadstuin.

Centraal in de woning bevindt zich een open trap. Rond die kern worden de andere ruimtes georganiseerd, waardoor de circulatieruimte in de woning tot een minimum beperkt blijft.

Op het gelijkvloers ligt de inkomhal, een functionele berging en een ruimte die dienst kan doen als slaapkamer, atelier of bureau. Die geeft uit op de tuin. De badkamer en de 2 overige slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Voor de leefruimtes die zich vanaf de tweede verdieping ontplooien, ontwikkelden de architecten een open plan, dat contrasteert met de meer traditionele en rationele indeling van de benedenverdiepingen.

Doordat het om een compacte woning gaat, leent ze zich tot een energiezuinige uitwerking. De woning heeft een energiepeil 58 (E58).

De woning is verkocht in 2013.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Borgerhout (2140)
Architect

POOT ROEGIERS architecten

In samenwerking met
Adres

Kerkstraat 195
2060 Antwerpen