Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Toekomstbeeld Jos Scheurweghstraat 40
Toekomstbeeld Jos Scheurweghstraat 40
Voorgevel Jos Scheurweghstraat 40

Jos Scheurweghstraat

Beschrijving

Aan de Jos Scheurweghstraat 40 renoveert AG VESPA een hoekwoning. De woning staat op de hoek van het groene pleintje aan de kruising Jos Scheurweghstraat – De Manstraat in Deurne. De hoekwoning is opgetrokken in rode baksteen met fel contrasterend wit lijstwerk en enkele sobere, geometrische gevelornamenten, een stijl die kenmerkend is voor de woonwijk. Oorspronkelijk was dit een winkelhuis. Door de jaren heen werd het gebouwtje echter verbouwd tot opbrengsteigendom, waarbij de gevel op de benedenverdieping zwaar werd aangepast.

AG VESPA stelde import.export ARCHITECTURE aan om het hoekhuis opnieuw te renoveren tot eengezinswoning.

Om optimaal van het zonlicht en het zicht op het plein te kunnen genieten, worden de leefruimtes georganiseerd op de bovenste verdieping rond een kleine patio. Die buitenruimte biedt ook daglicht aan de trap, die de bovenste leefverdieping rechtstreeks in verbinding stelt met een open bureauruimte op de eerste verdieping. Op dat niveau zijn ook de badkamer en 2 ruime slaapkamers gesitueerd. Op de benedenverdieping bevindt zich naast een ruime inkomhal en wasberging nog een extra slaapkamer met aanpalende sanitaire cel.

De gevel van het pand wordt op de bovenverdiepingen gereinigd en waar nodig hersteld. Door het gebruik van baksteen in combinatie met een aantal speelse schrijnwerkelementen ontwerpt import.export ARCHITECTURE voor de benedenverdieping een opvallend hedendaagse gevel, die in materialisatie tegelijk mooi aansluit bij de oorspronkelijke stijl van het gebouw.

De werken zijn opgestart half april 2017. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2018.

Status
in realisatie - woonprojecten - Deurne (2100)
Architect

import.export ARCHITECTURE

In samenwerking met
Adres

Jos Scheurweghstraat 40
2100 Deurne