Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken
Voorgevel voor de werken
Concept voorgevel
Concept
Voorgevel na de werken
Achtergevel na de werken
Binnengebied
Terrassen
Traphal
Leefruimte - Falconplein 9/001
Terras - Falconplein 9/001
Leefruimte - Falconplein 9/101
Slaapkamers - Falconplein 9/101
Leefruimte - Falconplein 9/201
Slaapkamer - Falconplein 9/201
Leefruimte - Falconplein 9/301
Slaapkamer - Falconplein 9/301
Dakterras - Falconplein 9/301
Dakterras - Falconplein 9/301
Dakterras - Falconplein 9/301
Terrassen

Falconplein

Beschrijving

Het project Falconplein 9 is gelegen in het bouwblok Falconplein - Zeemanshuis, een stukje Schipperskwartier dat momenteel grondig getransformeerd wordt. Het bouwblok wordt herontwikkeld en krijgt een nieuwe structuur rondom 4 publieke binnenhoven met een eigen karakter.

Het gebouw dat puls architecten ontwierp, ligt tussen het Falconplein en het toekomstige binnenhof III. Het telt 4 wooneenheden: 3 appartementen en 1 duplexappartement. De architecten kozen ervoor om alle wooneenheden van vooraan het perceel tot achteraan te laten doorlopen. De leefruimtes zijn gericht op het levendige Falconplein, terwijl de rustigere slaapruimtes uitkijken over het nieuwe binnenhof. Daar tussenin maakt het gebouwd volume plaats voor een buitenzone met een tuintje en terrassen. Dat zorgt voor licht en lucht in de appartementen, en voor interessante doorzichten doorheen de woningen.

Qua materiaalgebruik en gevelopbouw contrasteren de klassieke straatgevels in metselwerk met de witte binnengevel in glad pleisterwerk rondom de terrassen. De buitenzone lijkt zo eens te meer ‘uitgesneden’ uit het volume, terwijl het gebouw zich naar de straat toe bescheiden toont.

De verkooppagina vind je hier.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2000)
Architect

puls architecten

In samenwerking met
Adres

Falconplein 9
2000 Antwerpen