Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Eksterlaer
Eksterlaer
Eksterlaer
Eksterlaer
Eksterlaer

Eksterlaer

Beschrijving

Het gebied Eksterlaer in Deurne-Zuid ligt tussen de Dascottelei, de straat Eksterlaar, de Herentalsebaan, en de Kerkhofweg. Op de site komt een nieuw woongebied met ongeveer 580 wooneenheden, zowel huizen met tuin als appartementen, waarvan er minimaal 65 voorzien zijn voor sociale huisvesting. Er komt een publiek park van ongeveer 3 hectare met een grote waterpartij. Ook zijn er in totaal 14 commerciĆ«le ruimtes op buurtniveau mogelijk (kapper, dagbladhandel, tandarts, ...).

Momenteel is het gebied afgezet als werfzone. In fase 1 wordt het openbaar domein langs de Constant Jorislaan en de straat Eksterlaar aangelegd, en worden de eerste huizen gebouwd.

Een deel van het gebied werd in afwachting van bouwwerken kosteloos ter beschikking gesteld van de buurt.

Er is al een voorlopige school geopend op de grond langs de Kerkhofweg, die gratis ter beschikking gesteld wordt door Eksterlaer NV. Onlangs werd ook een perceel grond uit het projectgebied verkocht zodat de school aan de Herentalsebaan, grenzend aan het projectgebied, daar kan uitbreiden.

Het ontwerp van de site en de bouw van de woningen wordt gerealiseerd door Vooruitzicht, Matexi en Woonhaven, in nauwe samenspraak met AG VESPA.

De verkoop van de huizen is sinds het voorjaar van 2016 in volle gang.

Begin 2017 wordt aan de andere kant van de site Eksterlaer, langs de Kerkhofweg, ook met de bouw van huizen gestart door Woonhaven.

De realisatie van het volledige project gebeurt in 7 fases en zal meer dan 10 jaar in beslag nemen.

Meer informatie vindt u op de website van Eksterlaer.

Status
Stadsproject - in realisatie
Partners

nv Vooruitzicht

nv Eksterlaer

nv Matexi

Woonhaven

Uitvoerders

nv Vooruitzicht

nv Matexi

Woonhaven

Architect

POLO Architects

Veelaert Architecten

Adres

Eksterlaar
2100 Deurne