Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Render Bulk architecten – hoekaanzicht
Render Bulk architecten – hoekaanzicht
Render Bulk architecten – Fort III straat
Render Bulk architecten – Kleuterlokaal
Render Bulk architecten – Gang
Render Bulk architecten – Sporthal

Dubbele basisschool Het Vliegertje

Beschrijving

AG Stedelijk Onderwijs wil de kleuterschool ‘Het Vliegertje’ op de Borsbeeksesteenweg uitbreiden tot een dubbele basisschool voor 480 leerlingen. Het Stedelijk Onderwijs voorziet zo extra capaciteit in Deurne. De nieuwe school zal 8 kleuterklassen en 12 lagere schoolklassen huisvesten.

AG VESPA stelde na een wedstrijdprocedure ‘Groep Van Roey en Bulk architecten’ aan als Design&Build-team voor het ontwerp en de realisatie van het nieuwe schoolgebouw.

De huidige school maakt plaats voor een volledige nieuwbouw. De architecten tekenden een ontwerp dat optimaal aansluiting vindt bij de directe omgeving en de gehele 20e eeuwse gordel qua schaal, vormgeving en materiaalgebruik.

De nieuwe school is opgebouwd volgens een duidelijk leesbare structuur. Er is een brede inkomzone die ook zorgt voor een aangename overdekte ontmoetings- en speelruimte. Daarnaast vind je de refters en polyvalente ruimtes van de school. De kleuter- en de lagere schoolklassen zijn apart geclusterd in het gebouw.

De kleuterklassen zijn gelegen op het gelijkvloers en de eerste verdieping en zijn geschrankt ingeplant. Hierdoor heeft de school aan de zijde van de Fort III-straat  inspringende delen, net als de huizen wat verderop in de straat.  De lagere school klassen bevinden zich op de eerste en tweede verdieping aan de zijde van de Borsbeeksesteenweg. Op de eerste verdieping, in de hoek van de nieuwbouw, wordt de sporthal geïntegreerd.

Kleuters en de lagere school leerlingen zullen gebruikmaken van dezelfde speelplaats. Naast heel wat groen (fruit- en notenbomen en groentenbakken) zullen de leerlingen zich kunnen uitleven op loopbruggen, avonturenpaadjes, het amfitheater met podium en in de zandbak en de sportzone. Daarnaast worden er per kleuterklas aparte kleine koertjes voorzien die afgebakend zijn van de grote speelplaats.  

De nieuwe school is zo ontworpen dat bepaalde ruimtes breed inzetbaar zijn en door externe partners kunnen worden gebruikt.

Timing

De afbraakwerken van de huidige gebouwen zijn intussen afgerond. In september 2017 starten de werken aan de nieuwbouw. Op 1 september 2018 zal de nieuwe school klaar zijn.

Status
in realisatie - publieke gebouwen - Deurne (2100)
Architect

Groep Van Roey en Bulk architecten

 

Adres

Borsbeeksesteenweg 128
2100 Deurne

 

Projectkost

€ 7.500.000 (excl btw)