Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken
Voorgevel voor de werken
Concept voorgevel
Concept voorgevel
Voorgevel na de werken
Inkomhal
Leefruimte
Traphal
Zitruimte

De Bosschaertstraat

Beschrijving

De De Bosschaertstraat ligt op het Kiel, een volkse buurt met een hoog percentage sociale woningbouw, ten zijde van de kernstad. De lange sombere straat loopt evenwijdig met de winkelas TIR-Abdijstraat. AG VESPA kocht er een pand dat onbewoonbaar verklaard was. De woning was in zodanige staat dat enkel afbraak mogelijk was.

De nieuwe woning met bijzondere uitstraling geeft een accent aan het verkommerde straatbeeld. De verrassend geplaatste ramen weerspiegelen de ruimtelijke opbouw van de woning. De dubbelhoge leefruimte en de trapopeningen leveren boeiende perspectieven. Een fietsenberging en een tuintje zorgen voor een duidelijke meerwaarde.

De woning is in 2007 verkocht.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2020)
Architect

Bruno Haenen en Koen Van Grimbergen

In samenwerking met
Adres

De Bosschaertstraat 163
2020 Antwerpen