Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken
Voorgevel tijdens de werken
voorgevel render
voorgevel render
doorsnede render
speelplaats render
speelplaats render
werffase
werffase
Achtergevel tijdens de werken
Voorgevel na de werken
Inkom na de werken
Inkom na de werken
Speelplaats na de werken
Speelplaats na de werken
Speelplaats na de werken
Bureau na de werken
Klaslokaal na de werken
Klaslokaal na de werken
Speelplaats na de werken
Turnzaal na de werken
Eetzaal na de werken
Klaslokaal na de werken

Basisschool Alberreke

Beschrijving

Het schoolgebouw Alberreke wordt gerenoveerd én uitgebreid. Het charmante schoolgebouw en zijn omsloten speelplaats worden gereorganiseerd en gerenoveerd. Ontwerpatelier Bert Gebreurs – Peter Jannes begeleidde de werken.

De specifieke driehoekige vorm van de speelplaats en het uitdrukkelijk stedelijke karakter van de bestaande schoolgevels verlenen de speelplaats het karakter van een openbaar plein. Aan de Albertstraat wordt de basisschool uitgebreid met themaklassen, lerarenkamer, administratieve en technische ruimtes. Dat nieuwe gezicht van de school werd ontworpen door Huiswerk Architecten. De witte baksteengevels en de perceelsbrede erker op de verdiepingen verwijzen naar de specifieke architectuur in de straat. De monumentale trap naar de themaklassen is het belangrijkste nieuwe element op de speelplaats.

De maximale doorgang tussen straat en speelplaats zorgt voor een welkom aan de nieuwe generatie schoolkinderen van het Alberreke.

Status
gerealiseerd - publieke gebouwen - Antwerpen (2018)
Partners

AG Stedelijk Onderwijs

Architect

Collectief Noord Architecten (nieuwbouw)

Ontwerpatelier (renovatie)

Adres

Albertstraat 32
2018 Antwerpen

Projectkost

€ 2.926.000