Restauratie en renovatie Lange Gasthuisstraat 29-31 | StartupVillage

Het historisch gebouwencomplex in de Lange Gasthuisstraat 29-31 wordt voor een periode van tien jaar ter beschikking gesteld voor de uitbouw van StartupVillage. Het moet de ideale ontmoetingsruimte worden voor startups, grote bedrijven, mentors en investeerders.

AG VESPA is eigenaar van de gebouwen en staat in voor de renovatie en restauratie. De achterbouw is inmiddels gerenoveerd en klaar voor gebruik. Dinsdag 21 juni werd dit deel van StartupVillage plechtig geopend. De werken aan de voorbouw zijn volop bezig en eindigen eind dit jaar.

Fasering van de werken
De werken aan de achterbouw zijn opgestart midden 2015 en intussen afgerond. Het dak werd hersteld en de zolder geïsoleerd. Verder ging veel aandacht naar de restauratie van het historisch buitenschrijnwerk en de gevel. In functie van de nieuwe invulling zijn de technische installaties en het sanitair vernieuwd. In samenwerking met een maatwerkbedrijf zijn de parketvloeren gerestaureerd en de gemeenschappelijke delen geschilderd.

Intussen zijn ook de werken aan de voorbouw gestart. De werken omvatten o.a. de restauratie van de voorgevel, vernieuwing en isoleren dak, plaatsing van nieuw buitenschrijnwerk, uitbreiding van de technieken en plaatsing van een ventilatiesysteem. Aanpassingswerken om de toegang en circulatie te optimaliseren, zijn volop bezig. De werken eindigen eind dit jaar.

Meer info over project kan je vinden op projectfiche.