Opstart 3 werven publieke gebouwen

AG VESPA realiseert publieke gebouwen in opdracht van de stad Antwerpen of haar dochters. Drie van die bouwprojecten zijn net in werf gegaan: de nieuwe brandweerpost in Wilrijk, de nieuwe school voor het Vliegertje in Deurne en de nieuwbouwschuur naast de Neerhoeve op Schoonselhof in Wilrijk.  Wat ging vooraf, wat komt er en wanneer? We zetten het hierbij op een rijtje.

Brandweerpost Wilrijk    

Toekomstbeeld brandweerpost Wilrijk       
De nieuwe post in Wilrijk maakt deel uit van het masterplan Brandweer Zone Antwerpen. De brandweer wil haar aanrijtijden verkorten en haar patrimonium verbeteren. De brandweerkazerne komt aan de Jules Moretuslei, ter hoogte van het kruispunt met de Valkstraat. Het ontwerp  is  van Happel Cornelisse Verhoeven architecten. Er is gekozen voor een functionele en duurzame architectuur met een minimaal energieverbruik.

De aannemer is op 1 juni gestart met de eerste werken: een oude woning wordt gesloopt en het terrein wordt verder voorbereid. Na het bouwverlof starten de nieuwbouwwerken. De nieuwe kazerne zal in gebruik worden genomen begin 2019.

Van vrijdag 9 tot donderdag 15 juni wordt een infomarkt in het districtshuis van Wilrijk (Bist 1, 2610 Wilrijk) georganiseerd waar alle info over de nieuwe kazerne wordt voorgesteld.

Meer informatie over dit bouwproject vind je op de projectfiche brandweerpost Wilrijk.

 

 

Dubbele basisschool Het VliegertjeToekomstbeeld dubbele basisschool 't Vliegerke

Het Vliegertje op de Borsbeeksesteenweg in Deurne wordt uitgebreid tot een dubbele basisschool. Op die manier voorziet de stad en het Stedelijk Onderwijs Antwerpen extra capaciteit. AG VESPA is gedelegeerd bouwheer en werkt samen met Design&Build-team Groep Van Roey - Bulk architecten.

De huidige school maakt plaats voor een volledige nieuwbouw met 8 kleuterklassen, 12 lagere schoolklassen en een sporthal. Eyecatcher wordt de nieuwe speelplaats met heel wat groen, loopbruggen, avonturenpaadjes, een amfitheater met podium, zandbak en sportzone.

De aannemer voert momenteel enkele voorbereidende werken uit. Op 19 juni starten de afbraakwerken van de huidige gebouwen en na het bouwverlof starten de nieuwbouwwerken. De nieuwe school moet klaar zijn voor 1 september 2018.

Meer informatie over dit bouwproject vind je op de projectfiche het Vliegertje op de website van AG VESPA of via de website van het stedelijk onderwijs.

 

Neerhoeve – fase 1 Toekomstbeeld Neerhoeve

De Neerhoeve is gelegen naast het kasteel op het Schoonselhof in Wilrijk. Uiteindelijk doel is om het historisch waardevol gebouw volledig te restaureren. Het wordt de uitvalbasis van de Groendienst en de kantoren van de dienst begraafplaatsen. Architecten zijn ONO architectuur en Architecten Beeck & Hermans.

In afwachting van een restauratiepremie start AG VESPA met de werken aan een nieuwbouwschuur voor groot materiaal en voertuigen van de groendienst. In deze eerste fase wordt ook een aanbouw uit de jaren ’60 afgebroken en een nieuw erf aangelegd achter de tuinmuren. De werken zijn opgestart op 29 mei en zullen ongeveer 1 jaar duren.

Meer informatie over dit bouwproject vind je op de projectfiche Neerhoeve.