Inhuldiging mussenmuur op het Vinçotteplein

Het district Borgerhout huldigde woensdag 21/10 de mussenmuur op het Vinçotteplein in, samen met de kinderen van Stedelijke Basisschool De Esdoorn die rond dit unieke project werkten in de klas.

Het district, AG VESPA en Vogelbescherming Vlaanderen installeren daarom een mussenmuur in Borgerhout. Een mussenmuur is een gewone huisgevel waar inbouwstenen in geplaatst worden. De inbouwsteen is gemaakt van houtbeton, met plantaardige vezels en kan ook aan de buitenkant van de muur opgehangen worden. Het is zo de ideale plek voor mussen om een nestje te bouwen. Detail mussenmuur.

De populatie van de huismus ondervindt in heel Vlaanderen (en zelfs heel Europa en Azië) een drastische achteruitgang. Mussen vinden steeds moeilijker een nestplek in stedelijk gebied nu de voor hun zo nuttige begroeiing, zoals struiken, hagen en met klimop begroeide muren, uit de stad begint te verdwijnen en daken en muren steeds beter geïsoleerd worden.

De mussenmuur bevindt zich in de zijgevel van het AG VESPA - woonproject in de Kattenberg 53-55, dat binnenkort in verkoop gaat.


Detail mussenmuur

© Detail mussenmuur ©FOTO: AG VESPA