Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Zo zag de tweede verdieping eruit in september 2017 © Bart Gosselin - AG VESPA

AG VESPA verhuist vrijdag 2 februari naar de Generale Staf in ’t Groen Kwartier

Vrijdag 2 februari verhuist AG VESPA naar de Generale Staf in ’t Groen Kwartier. Die dag is ons kantoor gesloten. Vanaf maandag 5 februari vind je AG VESPA aan het Paradeplein 25, 2018 Antwerpen. Het nieuwe kantoor bevindt zich in de middenbeuk van het gebouw en biedt plaats aan een 100-tal medewerkers. Telefoonnummers en e-mailadressen blijven ongewijzigd.

Generale Staf
De Generale Staf staat in ’t Groen Kwartier aan het Paradeplein, tegenover de kapel. Het gebouw diende vroeger voor de verzorging van officieren en huisvestte de staf van het Militair Hospitaal. Overdadige decoratie zoals bloemmotieven en dakkapellen en volumespel met erkers, torentjes en trapgevels maakt dat het gebouw een combinatie is van neo-Vlaamse renaissance en neobarok.

Omdat het gebouw een monument is, werd voor de restauratie en renovatie samengewerkt met Monumentenzorg Vlaanderen. Wat behouden kon worden van het gebouw, bleef behouden. De gevel en het dak werden in de originele materialen hersteld en er is nieuw buitenschrijnwerk geplaatst in eik, naar het originele model. 360 architecten stond in voor de renovatie, B-bis architecten voor de interieurinrichting. Artes Roegiers is aannemer.

CEO van AG VESPA Myriam Heuvelman: “We kijken enorm uit naar onze nieuwe werkplek: een hedendaagse werkomgeving met eigentijdse architectuur in een historisch gebouw. AG VESPA werkt al meer dan 10 jaar samen met private partners aan de ontwikkeling van ’t Groen Kwartier. Dat we er nu zelf naartoe verhuizen, maakt het voor ons helemaal af.”

 Kop west van de Generale Staf is eigendom van NV Kloosterkwartier. Daarin komen 10 kamers van het hotel dat in het nabijgelegen klooster wordt gerealiseerd.

’t Groen Kwartier
Met de herinvulling van de Generale Staf werkt AG VESPA mee aan het sluitstuk van een belangrijk stadsproject, samen met de partners die instonden voor de ontwikkeling van 't Groen Kwartier. ’t Groen Kwartier is een gebied dat de afgelopen jaren volop is ontwikkeld tot een autovrije en groene woon- en werkplek midden in de stad waar in 2018 bijna 400 gezinnen zullen wonen. ’t Groen Kwartier is gesitueerd tussen de Lamorinièrestraat, de Lange Leemstraat, de Van Luppenstraat, de Boomgaardstraat en de Marialei en heeft een oppervlakte van 7,7 hectare. De ontwikkeling van de wijk is gestart in 2005 en zal eindigen in 2018.

Je leest hier meer over ’t Groen Kwartier en de Generale Staf.